Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У зоні ООС загинув 24-річний боєць із Вінниччини (фото)

02 вересня, 17:40
Фото з архіву "Дня"

Сьогодні вранці штаб оперативного командування «Схід» Збройних Сил України повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу в районі проведення операції Об’єднаних сил один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення не сумісне з життям. Ним виявився 24-річний солдат Андрій Проценко із села Бохоники Вінницького району. За офіційною інформацією Вінницької ОДА, старший солдат Проценко, в/ч ПС ЗСУ, загинув близько 5.00 години від пострілу снайпера. Саме під час пересування до блок-посту на чергування в районі міста Маріуполь, що на Донеччині.

«30.09.19 в нього мав бути день народження, йому було би 25...Тепер назавжди 24…, – написала на своїй сторінці у Facebook відома у Вінниці волонтерка Олена Верлан. – Рано-вранці дорогою на пост біля Водяного він отримав важке поранення в шию... Помер на руках у медиків о 5 ранку... Скупі слова біографії-народився і жив в Бохониках, закінчив школу, Гніванське училище, спеціаліст з ремонту автомобілів, з 2014 року військовослужбовець військової частини А 4610. Учасник бойових дій… Вінниччина, схили голову в скорботі! Проценко Андрій Юрійович загинув, захищаючи наш спокій і незалежність України. Прийміть наші співчуття, батьки і сестра. Вічна пам’ять Герою».

Загиблий воїн був неодружений, у нього залишилися молодша сестра та батьки. Поховають Героя в рідному селі Бохоники. Попередня дата прощання – 4 вересня.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото зі Facebook-сторінки Олени Верлан

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати