Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

окупанти зірвали початок навчального року в Сєвєродонецьку, відкрили лише одну школу

02 вересня, 15:49
Фото з фейсбук сторінки Сергій Гайдай

Російські загарбники не змогли нормально організувати початок навчального року для учнів окупованого Сєвєродонецька. Напередодні 1 вересня вони обіцяли відремонтувати декілька шкіл, але відкрити змогли лише одну. Тож до школи пішли тільки 10 першачків, повідомляє Вільне радіо.

Про це повідомляє очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, окупанти не змогли виконати власні обіцянки — встигнути відремонтувати пошкоджені заклади освіти в Сєвєродонецьку до початку осені.

“Спочатку обіцяли 4 із 21. Тепер – 5, але не раніше 1 листопада. Як виявилось, за декілька місяців ніхто навіть не полагодив вікна у цих навчальних закладах. Не кажучи вже про більш серйозні ремонти <…> Відновлювальні роботи розпочали тільки в одній школі — № 15. Коли завершать і почнуть в інших — незрозуміло”, — пише посадовець.

Як зазначає Гайдай, більш-менш вдало 1 вересня змогли організувати лише для першокласників з Борівського — селища, яке підпорядковується Сєвєродонецьку.

“1 вересня для дітей, що залишилися в Сєвєродонецьку, зірване. Крім тих 10 маленьких боровшан, які пішли до першого класу. Для порівняння — Нова українська школа прийняла 205 першокласників із Сєвєродонецька. А загалом — понад 8 200 дітей з цього міста”, — пише Сергій Гайдай.

Цьогоріч українські школярі розпочали навчальний рік в умовах повномасштабної війни. На Донеччині всі школи працюватимуть дистанційно. В Міністерстві освіти проаналізували, як це працює і які результати дає віддалене навчання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати