Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Військові США відновили пірс на військово-морській базі українського флоту

02 грудня, 21:51

 На Миколаївщині військові будівельники із США завершили ремонт причальної гідротехнічної споруди на військово-морській базі ВМС ЗС України.

 Про це повідомило на своїй офіційній сторінці командування ВМС США в Африці та Європі. Усі ремонтні роботи були завершені достроково, передає АрміяInform.

Сам процес відновлення пірса стартував наприкінці вересня 2020 року. Перед виконанням робіт група водолазів із США відпрацювала водолазні спуски у зазначеному районі, провела дослідження морського дна й детально обстежила об’єкт під водою. І лише після цього будівельники взялися до праці. Всі ремонтні роботи виконували військові водолази із США, зокрема  військовослужбовці зі 133-го військово-морського мобільного будівельного батальйону ВМС США. Звісно, ремонтно-відновлювальні роботи проводились при тісній взаємодії з Військово-Морськими Силами ЗС України.

Власне кажучи, відповідно до проєкту робіт, американським військовим вдалося провести ремонт 12 бетонних перекриттів, що опираються на бетонні або дерев’яні опори, які розташовані у ґрунті. Крім того, водолази США здійснили укріплення спеціальних опор під водою, адже потрібно було забезпечити стійку основу причальної споруди.

Як відзначають американські партнери, відновлення пірса дасть змогу значно збільшити термін його експлуатації. Також це дасть ВМС України додаткові можливості для використання цього причалу в майбутніх військових навчаннях, наприклад під час «Сі Бризу».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати