Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Греція вводить обов’язкову вакцинацію громадян віком понад 60 років

02 грудня, 12:12
Фото Reuters

Парламент Греції підтримав законопроєкт про Національне центральне управління закупівель у сфері охорони здоров’я, який передбачає обов’язкову вакцинацію громадян віком понад 60 років та фінансову допомогу для вразливих категорій населення.

Як передає "Суспільне", під час виступу у парламенті прем‘єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс зазначив, що вважає себе ліберальним політиком, але вважає таке рішення необхідним.

"Це питання для всього суспільства. Ініціатива уряду проявляється не у звичайний час, а у зв'язку із мутацією штаму "Омікрон", – пояснив він.

З огляду на це Міцотакіс зауважив, що іноді дозволяє собі побути суворим політиком.

"9 із 10 греків, що вмирають, старші за 60 років. Понад 8 із 10 не були вакциновані. Безсумнівно, це ті, хто найбільше схильний до ризику. Залишаючись незахищеними, вони беруть в облогу систему охорони здоров'я", – наголосив посадовець.

Він також нагадав, що ініціатива запроваджує штраф у розмірі 100 євро для тих, хто не вакцинується до 16 січня.

"Невже фінансове покарання у 100 євро надто суворе? Відповідь проста. Тільки штраф надає регулюванню справді обов'язковий характер. Підтримка лікарень – це лише плата за здоров'я. Дуже легко не заплатити штраф, якщо ви вакциновані. Це так просто. Обраний нами штраф – це далеко не штрафи у розмірі близько 7000 євро в Австрії або до 1000 євро за порушення законодавства щодо COVID-19 в Італії. Але 100 євро – це значна сума, серйозна перешкода на шляху до хвороби", – зазначив прем’єр.

У листопаді Греція запровадила нові обмеження, спрямовані на стримування сплеску зараження COVID-19, протягом якого рівень смертності зріс майже вдвічі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати