Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генсек НАТО назвав Росію в числі викликів поряд з тероризмом і кіберзагрозами

03 квітня, 19:55
Фото: president.gov.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав тероризм, загрози у кіберпросторі і все більш агресивну Росію у числі викликів Альянсу.

Про це він заявив під час виступу у Конгресі США, повідомляє ЄП.

"Переднами стоять безпрецедентні виклики, виклики, перед якими жодна нація не може опинитися наодинці. Боротьба з тероризмом це боротьба на покоління. Ми всі спостерігаємо за початком зростання загроз у кіберпросторі, це може змінити природу воєн більш фундаментально ніж промислова революція. Нам потрібно і далі буде мати справу з все більш агресивною Росією" - сказав Столтенберг.

В цьому контексті генсек загадав про незаконну анексію Криму Росією, що стало першим порушенням міжнародного права такого рівня у Європи з кінця Другої світової війни.

"Ми бачимо модель російської поведінки, яка включає нарощування військової сили від Арктики до Середземномор’я, від Чорного моря до Балтики. Використання військової сили, нервового агента у Британії, підтримка вбивств режиму Асада у Сирії, постійні кібератаки на союзників НАТО і партнерів, розширені кампанії дезінформації і спроби втручання у демократію як таку" - заявив Столтенберг.

За його словами, НАТО відповів на це найбільшим за останні десятиліття посиленням, збільшенням підтримки партнерів – Грузії і України.

"Ми робимо все це не для провокування конфлікту, а для його запобігання і збереження миру. Не боротися а стримувати, не атакувати, а захищати" - наголосив він.

Столтенберг разом з тим наголосив, що НАТО не прагне ізолювати Росію, і для мінімалізації ризиків потребує діалогу з Москвою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати