Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові оборонні підприємства продемонстрували свої розробки (фото)

03 травня, 19:26
Фото Павло ПАЛАМАРЧУК

Під час сьогоднішнього візиту до Львова міністр оборони України Степан Полторак відвідав «Львівський державний завод «ЛОРТА» і ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод». Підприємства продемонстрували свої нові розробки та модернізації військової техніки.

Так на «ЛОРТА» презентував комплекс розвідки та управління артилерійським вогнем «Оболонь-А». Він, за словами конструкторів, відповідає рівню машин, які використовують сили НАТО. Також у ньому є система оптико-електронної розвідки, яка виявляє ціль на відстані до 5 кілометрів. Уся апаратура «Оболонь-А» створена на закордонних комплектуючих, але з країни-агресорки їх не закупляли.

Як розповів Степан Полторак, зараз приступлять до випробовування даного комплексу. У разі успішного випробування, його візьмуть на озброєння ЗСУ та запустять серійне виробництво. Крім того, такий комплекс є дуже потрібний для нашої армії, адже він на 30-40% підвищить можливості наших артилерійських підрозділів. Зокрема «Оболонь-А» буде більш мобільним та ефективним, підвищить можливості вогневого ураження противника, а також живучість екіпажів.

На ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» зараз займаються модернізацією винищувачів МІГ-29. Вдосконалюють системи навігації, зв’язку та управління зброєю. На підприємстві запевняють, що модернізація винищувача вже на кінцевому етапі і в травні він буде літати, а влітку його передадуть ЗС України.

«За останні роки ви відремонтували та провели часткову модернізацію майже 30 літаків для Збройних сил України. Зараз ми не тільки ремонтуємо наші літаки, ми навчилися проводити модернізацію за рахунок наших комплектуючих – це дуже важливий елемент у підвищенні бойових спроможностей повітряних сил. І сьогодні завод працюємо саме в такому режимі – ремонт і модернізація з комплектуючих, які виготовляються в Україні», - зазначив під час свого звернення до робітників підприємства Степан Полторак.

Крім того, міністр оборони України за самовідданість та плідну працю у справі посилення бойових спроможностей українського війська нагородив працівників підприємств відомчими нагородами та відзнаками.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати