Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові заборонили роботу нічних клубів і наразі не відчинятимуть кінотеатрів

03 липня, 12:11

Львів і надалі залишається серед антилідерів стосовно статистики COVID-19. Сьогодні  заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу повідомила про 152-х нових виявлених інфікованих ковідом за добу, з них 54 – львів'яни. За словами Галини Слічної, за минулу добу, 2 липня, лабораторні центри Львова провели 1053 ПЛР-тести, з них з нових проб – 744. Всього в роботу взяли 612 проб, залишок у холодильнику – 870 проб.

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 5882 осіб. 157 людей померло. 873 пацієнти одужало.

За весь час карантину (від 12 березня) до  обласної інфекційної лікарні звернулись 6278 осіб, госпіталізовані –1098, виписані — 922. Зараз у лікарні 176 осіб, з них у реанімації – 6, на апараті штучної вентиляції легень – 2 хворих.

Вчора міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення рекомендувати закладам громадського харчування згортати роботу о 22.00. Як зазначив в у ефірі радіо «Люкс FM» заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, це рішення буде чинним до вівторка, 7 липня. «Якщо не буде якихось додаткових рішень обласної комісії з питань ТЕБ і НС», – уточнив Андрій Москаленко.
Учора ж, 2 липня, на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, зважаючи на ситуацію з поширенням Covid-19, прийнято рішення заборонити роботу нічних розважальних закладів. І поки що відкладений дозвіл на відкриття кінотеатрів, хоча насправді вони, на думку заступника міського голови, готові «на найвищому рівні забезпечувати безпеку для глядачів».

Тривають у Львові й обстеження суб'єктів господарювання та громадського транспорту. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, рейди проводять щодня у посиленому режимі. Зокрема, вчора моніторингові групи перевірили 266 об'єктів, дали 31 попередження та склали 6 протоколів щодо закладів, які порушували правила карантину. А загалом від 12 червня, коли були сформовані моніторингові групи, складено 275 протоколів та зачинено 8 закладів.

Не йдеться у Львові поки що й про відкриття дитсадочків, хоча батьки дуже наполягають на цьому і навіть вдавалися до протестних акцій у вигляді пікетів, бо, кажуть, не можуть вийти на роботу – малих дітей нема з ким лишати.

Вище згадані обмежувальні заходи будуть чинними у Львові до вівторка, 7 липня. А далі – як статистика COVID-19 покерує.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати