Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відкрився арт-проект, присвячений культурі вірмен

04 травня, 15:19
Фото надані автором статті

Учора, 3 травня, у львівському Палаці мистецтв відбулось відкриття арт-проекту  Сурена Варданяна "Вірменський Львів". Автор створив його на основі власного дослідження культури вірмен у Львові.

В експозиції представлені авторська фотографія та графіка. Крім того, є композиції на тканині з використанням вірменської каліграфії.

"Мистецький проект "Вірменський Львів" виник в уяві художника органічно. Становлення його як художника відбулося саме у Львові, де автор ще студентом ретельно ознайомився з багатою історією та традиціями львівських вірмен, які живуть і розвиваються тут впродовж століть", - розповіла куратор проекту Ольга Луковська.

Також важливим стимулюючим аспектом для Сурена Варданяна при створенні проекту стала дата 400-ліття вірменського книгодрукування в Україні та діяльність знаного вірменського друкаря Говганеса Карматанянца, який проживав у Львові.

Сурен Варданян – вірменський художник, чиє життя і творчість нероздільно пов’язані з трьома країнами – Вірменією, Україною та Польщею. Митець народився і виріс у Вірменії. Навчався та певний час жив у Львові, проте доля закинула його у Польщу, де він проживає сьогодні й активно займається творчістю.

Павло Паламарчук, Львів

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати