Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Знаменитий київський книжковий ринок "Петрівка" переселяють, щоб побудувати ТРЦ

04 липня, 22:36

Стало відомо, куди власники книжкового ринку на Петрівці мають намір переселити  підприємців – орендарів. На зборах, які відбулися вчора, адміністрація оголосила в ультимативній формі, що ринок зачиняється, а на його місце приїдуть бульдозери нових власників земельної ділянки. Людям  оголосили, що переїжджати треба в обов'язковому порядку - у «напрямку» ангару за станцією метро «Лісова».

Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

Проте, підприємці зі знаменитого книжкового ринку, вирішили зареєструвати своє громадське об'єднання, і скликати великі збори – мітинг для захисту своїх прав на роботу, робочі місця та ведення бізнесу. Наступного вівторка вдень долучитися до обговорення майбутньої долі книжкового ринку зможуть всі небайдужі кияни та журналісти.

Про це розповів засновник фонду «Культурні інновації», підприємець Владислав Трубіцин.     

- В минулому році відбулася реконструкція книжкового ринку, а гроші – від 3 до 50 тисяч доларів збирали з підприємців, орендарів, - говорить Владислав Трубіцин. - Саме продавці книг із своїх грошей зробили реконструкцію, під запевняння адміністрації, що тепер  ніхто їх не вижене. Проте, нині ринок закривають. Є рішення Київради 2004 року щодо ділянки землі під книжковим ринком. Рішення, яке ми громадою, за допомогою юристів та депутатів будемо оскаржувати й у порядку громадської ініціативи запропонуємо Київраді розглянути повторно.

Владислав Трубіцин підкреслив, що тільки законними методами колектив знаменитого книжкового ринку намагатиметься змінити ситуацію.

Нагадаємо, що ще восени 2019 року через Департамент містобудування та архітектури КМДА стало відомо, що існує дозвіл побудувати ТРЦ на місці, де розташований нині книжковий ринок «Петрівка». Торгово-розважальний центр може з'явитися за адресою вул. Вербова, 21, 23. Торговельний центр може зайняти площу близько 1 га й мати висоту до  дев'яти поверхів. Тоді ж з’явилася інформація, що ділянкою книжкового ринку «Петрівка» цікавиться власник ТРЦ Blockbuster Mall Вагіф Алієв.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати