Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Грецькі приватні компанії надають росії танкери для перевезення нафти, – Кулеба

04 липня, 12:39
Фото Руслана Канюки

Грецькі приватні компанії, які надають росії танкери для перевезення нафти, по суті, витягують її із зашморгу нафтового ембарго.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

"Ми хочемо там (у сьомому пакеті санкцій ЄС – ред.) бачити відрізання Росії від світової морської торгівлі. Це означає насамперед неможливість операторів кораблів надавати свої танкери в розпорядження російської федерації. Так склалося, що, принаймні за останніми даними, які в мене були, найбільшими операторами, найбільшим постачальником танкерів для перевезення російської нафти морем є приватні грецькі компанії. Не урядові компанії, я не звинувачую уряд Греції, але приватні грецькі компанії є найбільшими постачальниками, які, по суті, витягують росію із зашморгу нафтового ембарго. Це факт", - сказав Кулеба.

Він додав, що у сьомому пакеті санкцій Україна також розраховує бачити повне відключення російських банків від SWIFT, ембарго на операції з російським золотом.

"Ну і персональні санкції, щоб їм було боляче. Їм, їхнім близьким, їхнім коханкам, щоб усім-усім було боляче", - додав міністр.
Читайте також: Єврокомісія вже починає працювати з Україною як із майбутнім членом ЄС – Кулеба

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем.

Як зазначають у керівних органах ЄС, вказаний крок дасть змогу Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати