Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Кам’янці-Подільському завершився фестиваль "Respublica"

04 вересня, 12:59
Фото: Іванна Шептицька

Близько 60 гуртів, чотири сцени, «живі бібліотеки», сильна злива та знесені намети, - так завершувався сьомий фестиваль «Respublica».

3 вересня у Кам’янці-Подільському відбувся останній день міжнародного фесту. За три дні на сцену вийшло кілька десятків гуртів різного музичного спрямування, серед яких «Антитіла», «Жадан і Собаки», «Рэспублика Палина», «Patsyki z Franeka», «Дай Дорогу!», «Detach», «АННА», «Death by Chokolate» та інші.

Окрім музичної частини, у другий день фестивалю за ініціативи місцевого молодіжного об’єднання «Ліга об’єднаної молоді» відбулася «Жива бібліотека». Формат таких зустрічей передбачає, що у ролі книг постають люди, які готові поділитися власним життєвим досвідом та думками. Спікерами суботнього заходу стали представники важкої музики – гурти «Jinjer» та «Space of Variations». Виконавці залюбки відповідали на запитання, відкриваючи особливості життя музикантів.

Представники гурту «Jinjer», більшість із яких вихідці з Донецької області, розповіли, що об’їздили з виступами майже всю Європу, окрім Норвегії. Але незабаром планують завітати і до цієї північної держави.

Музиканти зізналися, що дуже хотіли завітати на кам’янецький фест, адже тут неймовірна атмосфера, яку створює фортеця. На запитання про те, чи знають вони, що, за словами організаторів, «Respublica» відбувається востаннє, відповіли, що не бажають у це вірити, адже місцеві краєвиди додають заходу унікальності.

  • Дуже цікавою була «Жива бібліотека», - поспілкувалися тет-а-тет із зірками, задавали їм запитання. Для фестивалю це була корисна, цікава річ. Думаю, що це повинно мати своє продовження, - коментує організатор іншого відомого кам’янецького фестивалю «Форпост» Костянтин Пархоменко.

Також лідер команди «Forpost Family» поділився думками щодо майбутнього «Республіки».

  • Наскільки я розумію, то «Respublica» не буде останньою, вона просто буде останньою в тому форматі, в якому наразі відбувається. Не думаю, що Андрій Зоїн (організатор фестивалю – Авт.) просто так залишить своє «дітище»…

Впевнений, що він просто змінить формат, локацію, але «Respublica» буде жити. Можливо, це навіть буде не в Кам’янці. Гадаю, що це нормальний процес, адже фестиваль сім років відбувався за одним шаблоном і завжди треба щось змінювати, аби розвиватися. Думаю, що буде нова сходинка у розвитку фесту, - каже він.

Третій день фестивалю зіпсувала сильна злива. Торгові палатки, парасолі та намети відвідувачів заходу просто зносило вітром. Однак, найбільш стійкі з «республіканців» (так місцеві мешканці називають тих, хто приїздить на фестиваль) продовжували «відриватися» під швейцарський гурт «Death by Chokolate».

Євген Касап

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати