Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці відбудеться прем’єрний показ фільму про війну на сході України

04 жовтня, 18:41

До Дня захисника України режисер Валерій Шалига презентує соціальну драму «Тримай мене біля серця». Вінницю для прем’єрного показу обрали не випадково, адже зйомки фільму відбувалися саме у місті над Бугом – на базі військової частини 3008 та військовому полігоні підрозділу «Ягуар», що біля Калинівки. В основі сюжету лежить історія українського офіцера, який з початком війни на сході пішов добровольцем на фронт, а згодом потрапив у полон до російських найманців. Прем’єра фільму відбудеться 12 жовтня у найбільшому в місті кінотеатрі «Мир».

Нагадаємо, що зйомки кінострічки розпочалися ще в липні минулого року. Тривали вони 32 дні, а монтували фільм кілька місяців. У акторському складі було задіяно понад 60 осіб. Головні ролі в кінострічці зіграли актори київських театрів Лілія Нагорна й Ігор Волков, ролі другого плану – актори вінницького муздрамтеатру Анатолій Вольський, Таїсія Славінська, Максим Какарків, Лідія Бєлозьорова, також у фільмі зіграли ветерани АТО, а у масових сценах – нацгвардійці. Сценарій фільму написала херсонська авторка Лілія Легостаєва. Хоча у процесі зйомок, як кажуть кіношники, його довелося суттєво змінювати.

«Наша знімальна група постійно консультувалася з учасниками АТО та бійцями Нацгвардії, які зіграли у стрічці ролі другого плану. Зважаючи на їхні підказки, довелося трохи редагувати сценарій, бо ми прагнули створити не просто художній фільм, а правдиву соціальну драму. І, сподіваюся, нам це вдалося, – запевняє Валерій Шалига. – Детальніше про сюжет розповідати не хочу, адже в нас є свої кіношні забобони. Можу додати лише одне – це наш ідеологічний фронт, те, що ми можемо зробити для підтримки української армії і тих захисників, які тримають небо над Україною. Гадаю кіноповість, яку ми створили, знайде свого глядача, і не лише серед вінничан, які упізнають в кінокартині знайомі вулиці та будинки, але й серед усіх українців, котрі отримають можливість подивитися на сучасну історію України з іншого боку».

Після прем’єри у Вінниці повнометражну стрічку покажуть на великому екрані в інших містах України. Згодом вона з’явиться і в телевізійному форматі.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото з архіву автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати