Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Андрій Садовий вчетверте склав присягу міського голови Львова

04 грудня, 13:22

Сьогодні у великій сесійній залі Ратуші відбулась перша урочиста сесія Львівської міської ради XVIII скликання. На ній оголосили результати другу туру виборів міського голови Львова, на яких переміг Андрій Садовий із результатом 62,25% голосів виборців.

Під час складання присяги, яку він проголошував на львівському Євангелію, Андрію Садовому вручили історичні ключі від брам міста, гербову печатку і ланцюг бургомістра. Це буде його четверта поспіль каденція на посаді мера Львова.

Свою промову він розпочав із прохання хвилиною мовчання вшанувати пам'ять всіх Героїв, які віддали своє життя за мир в нашому місті і в нашій країні.

«Найперше, хочу висловити подяку всім львів'янам, які не байдужі, і які обрали владу міста на наступні 5 років. Кожна каденція має свої особливості, і я це знаю з власного досвіду. Ця каденція буде каденцією особливих викликів, які стоятимуть перед нами. Найперше, це нечувана епідемія, яка вводить у транс увесь світ, і це економічні кризи, до яких вона призводить. Це, однозначно, турбота про медиків, які рятують наше життя. Це вакцинація, яка буде нас з вами очікувати і до якої треба підготуватися, щоби вижити в цьому непростому часі. Ми також повинні пам’ятати про виклик війни — вона наче притишена, але ми прекрасно розуміємо, що російсько-українська війна триває, і нас будуть розхитувати і ззовні, і зсередини. І тут залежить, який приклад покаже Львів. Бо дуже багато українців дивляться на Львів як на своєрідний маяк. Тому, чи ми покажемо приклад єдності і розвитку, і це буде великою надією для всіх громадян нашої країни, чи ми покажемо приклад розбрату, сварки, і це буде велике розчарування для нашої держави», - наголосив Андрій Садовий.

Також він висловив сподівання на плідну співпрацю із депутатами, що пройшли до міськради цього скликання.

«Я вірю в добро. Кожен, хто прийшов служити громаді, кожен, хто був кандидатом від кожної партії, мав дуже багато обіцянок. Ми обіцяли навести лад з транспортом в місті, обіцяли серйозно підсилити галузь медицини, тому що тільки зараз, під час пандемії, ми зрозуміли, наскільки це важливо. Ми говорили з вами про порядок в будівельній галузі, і я хочу вірити, що в цьому залі ми всі будемо з вами лобістами громадян, а не будівельних компаній. Перед нами є вибір. Або наша каденція буде каденцією розквіту, або буде каденцією занепаду. Це залежить виключно від нас з вами», - сказав мер Львова.

Нагадаємо, що міську раду XVIII скликання сформували депутати п’яти фракцій: «Європейська солідарність» (26 депутатів), «Самопоміч» (17 депутатів), «Голос» (8 депутатів), «Варта» (7 депутатів) та «Свобода» (6 депутатів).

Павло Паламарчук, "День", Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати