Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄСПЛ об'єднав два міждержавні позови України до РФ із міждержавним позовом Нідерландів проти РФ у справі щодо збитого МН17

04 грудня, 21:22

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) об'єднав позов Нідерландів до Росії щодо збитого МН17 із двома міждержавними позовами від України проти Росії.

Про це йдеться в прес-релізі ЄСПЛ, поширеному в п'ятницю.

"27 листопада 2020 року Велика палата в міждержавній заяві Україна проти Росії (щодо Східної України) вирішила долучити до цієї заяви дві державні заяви – Україна проти Росії та Нідерланди проти Росії, які раніше були на розгляді палати. Об'єднана справа називатиметься Україна та Нідерланди проти Росії", - йдеться в повідомленні.

Суд найближчим часом визначить майбутню процедуру у цій справі.

Справу "Нідерланди проти Росії" (скарга № 28525/20) було подано 10 липня цього року, вона стосується збитого рейсу MH17 Малайзійських авіаліній у небі над сходом України. Дві українські міждержавні справи України проти Росії стосуються подій на сході України та ймовірного викрадення трьох груп дітей на сході Україні в період із червня до серпня 2014 р. і їх перевезення до Росії.

Окрім об'єднаної справи, наразі подано ще три міждержавні заяви та понад 7 тисяч окремих скарг щодо подій у Криму, на сході України та в Азовському морі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати