Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США розпочали виводити війська з Іраку

05 лютого, 12:57
Фото: Associated Press

США розпочали виводити війська з Іраку після завершення активної фази боротьби проти терористичного угруповання "Ісламська держава". Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Associated Press.

Як повідомили дві іракські офіційні особи, очолювана США коаліція і уряд Іраку досягли угоди про виведення військ з Іраку вперше за три роки.

Зазначається, що десятки американських солдатів були перевезені з Іраку до Афганістану за останній тиждень.

Посилаючись на іракського високопоставленого чиновника, джерела повідомляють, що з Іраку буде відкликано 60% військ США. Таким чином, із майже 8 900 військовослужбовців США (станом на вересень 2017 року) у країні залишиться 4 000 солдатів, які продовжать навчання іракських військових.

Раніше президент США Дональд Трамп під час щотижневого звернення до громадян країни заявив, що західна коаліція відвоювала у бойовиків майже всю захоплену ними територію терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії й Іраку.

Нагадаємо, дозвіл на перебування американських військових в Іраку було дано Конгресом в 2002 році.

Як повідомлялося, Ірак 3 лютого 2018 року заявив про початок масштабної військової операції  зі звільнення території країни від залишків бойовиків "Ісламської держави".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати