Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мей звинуватили в порушенні конфіденційності переговорів щодо Brexit

05 травня, 18:26
Фото Reuters

Міністр фінансів тіньового кабінету лейбористів Джон Макдоннелл заявив, що прем'єр Британії Тереза Мей порушила конфіденційність переговорів щодо Brexit.

Про це повідомляє DW.

За словами чиновника (по суті, другої людини в опозиції), прем'єр-міністр поставила під загрозу зриву переговори щодо Brexit заради власних інтересів, розкривши зміст перемовин, які її партія веде з парламентською опозицією з питання нової угоди про вихід з ЄС.

Така різка реакція послідувала у відповідь на публікацію британського тижневика The Sunday Times, який у неділю, 5 травня, повідомив можливі умови компромісу, який Мей нібито збирається запропонувати, щоб заручитися підтримкою опозиційної партії.

За інформацією видання, Мей нібито готова піти на поступки з низки питань: створення тимчасового митного союзу з ЄС, що діє до чергових загальних виборів у 2022 році, а також введення єдиних правил ринкового обороту для певних категорій товарів і прийняття закону, що гарантує трудящим в Великобританії ті ж права, що і в Євросоюзі.

"Ми працювали на умовах конфіденційності, як нас і просили. Ми не давали брифінгів перед ЗМІ. Тому факт того, що прем'єр-міністр порушила ці правила, викликає велике розчарування", - обурився Макдоннелл.

"Якщо вона так себе веде, я цілком можу зрозуміти, чому вона не змогла домовитися про пристойну угоді з ЄС", - заявив політик.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати