Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Катар обвинуватив країни, які розірвали із ним дипвідносини, у порушенні його суверенітету

05 червня, 15:36
Фото Reuters

Міністерство закордонних справ Катару в Перській затоці звинуватило Саудівську Аравію, Бахрейн  та ОАЕ, які розірвали з ним дипломатичні відносини, у порушенні його суверенітету та фабрикуванні "безпідставних звинувачень". Таку заяву Міністерство зробило сьогодні, у понеділок, 5 червня, передає DW.

Крім вищезгаданих країн, дипломатичні відносини із Катаром також розірвали Єгипет, Лівія, Ємен і Мальдіви. Причина полягає у підтримці країною ісламістського руху "Брати-мусульмани". На думку Дохи, "легітимного виправдання таких кроків" немає. Країни Перської затоки закинули Катарові підтримку терористів та екстремістів. Припускають, що причиною стали приязні заяви Дохи стосовно Ірану, які в катарській столиці згодом назвали роботою хакерів.

Анонсовані державами заходи доволі серйозні. Бахрейн та ОАЕ, зокрема, дали катарським дипломатам дві доби на виїзд з країн. Сусіди Катару також припиняють з ним морське та авіасполучення. Одні з найбільших перевізників регіону, зокрема Emirates, Etihad, flydubai, Air Arabia та Saudi Airlines, заявили, що рейси в Доху припиняються від вівторка, 6 червня.

Нагадаємо, раншіе ми повідомляли, що ОАЕ, Єгипет та Саудівська Аравія розірвали дипломатичні відносини з Катаром через підтримку тероризму. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати