Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сотні людей пікетували управління НП у Львові через убивство поліцейськими 5-річного Кирила

05 червня, 10:12
Фото надано автором

Львів’яни приєдналися до всеукраїнської акції «Беззаконня вбиває» і вийшли на пікет Головного управління Національної поліції у Львівській області. Причиною цієї акції стало вбивство двома поліцейськими в Переяславі-Хмельницькому 5-річного Кирила Тлявова під час їхньої п’яної стрільби по бляшанках.

Люди тримали в руках роздруковані портрети хлопчика, а також із написами в яких вимагали відставки міністра МВС Арсена Авакова та про провал реформи поліції. Також приносили дитячі іграшки, квіти та лампадки, які ставили біля портрета Кирила.

«Мені страшно ростити свою дитину в такій країні. Цю трагедію, що трапилася, потрібно кожному спроектувати на себе, на свою сім’ю. Адже безкарність і свавілля поліцейських лякає. Таке вбивство може трапитися в будь-якому місті України. Тому кожен має замислитися, чи повинен він мовчати, коли таке відбувається в країні? Потрібно вимагати від влади нової реформи поліції, бо попередня виявилася просто провальною. Більшість з люстрованих повернулися на свої місця, «беркутівці» далі в структурі поліції», - розповів один із учасників акції.

До пікетувальників вийшов начальник управління Нацполіції в Львівсій області Валерій Середа. Люди закликали його засудити вчинок поліцейських.

«Якщо їхня провина буде доведена, то я однозначно це засуджую, як і будь-який злочин. А цей злочин – це взагалі. У мене в самого є дитина. Ніхто не має права позбавляти життя будь-кого», - сказав він.

На закінчення пікету люди хвилиною мовчання пом’янули Кирила Тлявова. Після чого поприклеювали свої плакати на фасад управління.

Павло Паламарчук, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати