Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україні на військову допомогу уряди Уельсу та Шотландії виділили 100 млн фунтів стерлінгів, – Джонсон

05 липня, 10:17
Фото ОП

Уряд Уельсу виділив 35 млн фунтів стерлінгів на військову допомогу Україні, Шотландія виділила 65 млн фунтів стерлінгів. Уельс прийняв 3 тис. українських біженців, Шотландія - 6 тис., повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"@WelshGovernment виділила 35 мільйонів фунтів стерлінгів на нашу військову підтримку України, а валлійські сім'ї прийняли 3 000 біженців", – написав Джонсон у твіттері у понеділок.

За його словами, він обговорив із першим міністром Уельсу Марком Дрейкфордом продовження "спільної роботи проти російської агресії".

Джонсон також написав, що поспілкувався з першим міністром Шотландії Ніколою Стердженом.

"Я щойно говорив із Ніколою Стердженом, щоб оголосити про успіх співпраці Великої Британії в підтримку України. Я подякував @ScotGov за внесок Великої Британії в розмірі 65 мільйонів фунтів стерлінгів у збільшення військової допомоги Великої Британії Україні до 2,3 мільярдів фунтів стерлінгів та зусилля з розміщення українських біженців", – написав він.

Раніше в ЗМІ з'явилися матеріали про те, що уряд Уельсу нібито не погодив виділення 35 млн фунтів стерлінгів у межах нового пакету військової допомоги Великої Британії Україні на 1 млрд фунтів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати