Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польща пришвидшила переговори щодо закупівлі ракет Patriot

05 серпня, 12:22
Віце-міністр оборони Польщі Бартош Ковнацький / Фото: Польське Радыо

Польща має намір закупити протиракетні установки Patriot, які перебувають на озброєнні армії США і армій країн-союзників. Установки виробляє концерн Raytheon. Оновлення протиракетного оснащення армії пройде в рамках системи протиповітряної оборони "Вісла", передає Польське радіо.

Віце-міністр національної оборони Польщі Бартош Ковнацький повідомив, що до кінця року можливо буде підписаний відповідний контракт. Ковнацький пояснив, що переговори з США стосуються контракту на близько 30 мільярдів злотих (8,1 мільярд доларів) і що в кожній державі такого роду переговори тривають дуже довго. За його словами, в останні два місяці спостерігається прискорення вирішення цього питання.

"Польща на сьогоднішній день займає рішучу позицію щодо закупівлі ракет. В даний час в області протиповітряної оборони ми практично беззбройні", - сказав Ковнацький в студії "Польського радіо".

Віце-міністр оборони також додав, що в переговорах з США бере участь цілий штаб людей, але необхідно взяти до уваги, що в цілому переговорний процес досить складний, враховуючи нюанси юридичної системи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати