Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Волинські студенти повернулися з практики у Литві

05 серпня, 16:30

Міжнародна практика відбулася в університеті Вітовта Великого у Каунасі, на базі “Tamosava». Другокурсники  біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки разом зі своїми викладачами змогли це зробити завдяки договору про співпрацю між двома вишами: литовським та українським.  Литву і Волинь поєднує спільна історія, у древньому Лучеську князював Вітовт  у час, коли  територія сучасної Волині входила до складу Великого Литовського князівства.

Співпраця вигідна обом вишам. Волинські студенти мають можливість за програмою подвійного диплому навчатися у Литві, здобуваючи один з дипломів  європейського зразка. І з нового навчального року одна з луцьких студенток їде вчитися у Каунас. Декан біологічного факультету СНУ імені ЛесіУкраїнки Андрій Поручинський каже, щоЛитва наразі дуже цікавлена у  наших студентах, відчуваючи нестачу власних, які їдуть вчитися у Німеччину, Норвегію, Британію і так далі. Литовці готові оплачувати і вартість навчання,  яке у  них для нас дороговартісне: понад 60 тисяч  гривень за рік, надають можливість підробітку у вихідні та вечорами. Крім України, вони у пошуку студентів  співпрацюють із Індією, іншими колишніми радянськими республіками. Щоправда, навчання в  університеті ведеться англійською мовою, новоприбулим пропонуються мовні курси, але факт, що українські студенти ще мають проблеми з вивченням мов.

У травні студенти з Каунаса побували на міжнародній практиці у Шацькому національному парку.  Нині волиняни  вивчали фауну і флору  Литви,  дуже цікавим було знайомство з Аукштадварівським регіональним парком. Вразило те, що  серед боліт прокладені  доріжки  з дерева, якими можна не тільки іти, милуючись природою, а й проїхати велосипедом та інвалідною коляскою. На Волині боліт багато, але вони малодоступні  для простого ознайомлення.  Крім  того, каже Андрій Поручинський, волинським студентам-біологам дуже цікавий магістерський курс «Біологія і генетика», чого у нас, на жаль, немає.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати