Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Попри запровадження у Львові "помаранчевої" зони, місцева влада не посилює карантинні заходи

05 серпня, 10:19

Львівська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій адаптувала рішення державної комісії з питань ТЕБ і НС та постанову Кабінету міністрів щодо запровадження у Львові «помаранчевої» зони карантину. І це означає, що робота більшості закладів та установ у місті не змінюється – звісно, за умов дотримання протиепідемічних вимог, використання масок, дезінфекторів, дотримання дистанції тощо. Також окремо буде проведено перевірку ринків, супермаркетів, ТРЦ, закладів спорту та закладів громадського харчування на дотримання карантинних вимог.

Міська рада вчергове закликає львів’ян та гостей міста бути обережними, дотримуватись усіх рекомендацій щодо карантинних обмежень, перебувати у приміщеннях у масках чи респіраторах, використовувати антисептики і дотримуватись дистанції.

«Фітнес-центри та хостели у Львові працюватимуть з дотриманням усіх карантинних норм. Моніторингові групи перевірятимуть дотримання цих правил, – написав на своїй ФБ-сторінці Львівський міський голова Андрій Садовий. – Додатково адаптовувати місто до правил «помаранчевої» зони необхідності нема, бо живемо в цьому режимі останні 6 місяців. Я прошу всіх не бути байдужими до себе і своїх близьких. Маска (на носі теж) та часта дезінфекція допоможуть провести це літо в безпеці. Бережіть себе та рідних! А тим, хто дуже переймається, чому у Львові більше позитивних випадків, ніж в інших областях, раджу порівняти кількість тестувань».  

Тим часом, число нових виявлених інфікованих за добу зростає. Якщо вчора заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу у Львові Галина Слічна у ранковому звіті говорила про 146 нових виявлених інфікованих (серед них 27 – львів'яни), то сьогодні йдеться про 156 позитивних аналізів. «За вчорашню добу, 4 серпня,  лабораторні центри провели 1470 ПЛР-тестів. З них 156 – позитивні. 64 інфіковані – львів’яни», – звітувала о восьмій годині ранку Галина Слічна.

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 10223 осіб. 275 хворих померли. 2629 пацієнтів одужали.

За весь період карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 7370 осіб, госпіталізовані – 1538, виписані – 1333. Зараз у лікарні перебувають 205 осіб, з них у реанімації – 8, на апараті ШВЛ – 4. У 8-й лікарні – 65 пацієнтів, у 1-й – 77, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 102.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото «Дню» надали у Львівській міській раді.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати