Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Туреччини прибули 4 українські гелікоптери, які можуть гасити пожежу у горах вночі

05 серпня, 20:46
Фото: ДСНС

У Туреччину з України прибуло чотири гелікоптери, екіпаж яких має унікальний досвід цілодобового гасіння пожеж у гірських умовах та одразу долучився до операцій по боротьбі з лісовими пожежами на півдні та південному заході країни.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію, отриману в посольстві України в Туреччині.

«Екіпажі чотирьох вертольотів, які прибули для виконання завдань з метою боротьби з пожежами у провінціях Туреччини, де тривають лісові пожежі, здатні працювати вдень і вночі за будь-якої погоди, виконуючи завдання з пошуку і гасіння пожеж», - повідомили агентству в посольстві України в Туреччині.

Українські вертольоти базуються в аеропорту Іспарти, звідки відбувають до місць безпосереднього виконання завдань. Всі чотири вертольоти - це багатоцільові модернізовані Мі-8, які належать приватному акціонерному товариству «Авіакомпанія «Українські вертольоти» та прибули в Туреччину з гуманітарною місією, на безоплатній основі.

Авіакомпанія «Українські вертольоти» першою серед авіакомпаній європейських країн отримала відповідні дозволи та здійснює спецоперації з пожежогасіння вночі в гірських умовах. Один із чотирьох Мі-8, які працюють у Туреччині, окрім пожежогасіння, може здійснювати аеромедичну, реанімаційну евакуації з проведенням медичних заходів на борту, для надання допомоги постраждалим особам, у тому числі опіковим. Наразі всі чотири вертольоти задіяні в операціях з пожежогасіння.

Як повідомлялося, з 30 липня два пожежні літаки Держслужби з надзвичайних ситуацій України перебувають у Туреччині та беруть активну участь у гасінні осередків лісових пожеж.

28 липня масштабна лісова пожежа спалахнула в районі Манавгат турецької провінції Анталія, вогонь знищив десятки гектарів лісу та призвів до евакуації низки населених пунктів.

Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок до туристичних регіонів Туреччини, де вирують лісові пожежі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати