Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Радіо Свобода» відмовилося видаляти статті про розслідування Навального на вимогу Кремля

06 лютого, 19:45
Фото з соціальних мереж

«Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» відмовилося виконувати вимогу Роскомнагляду про видалення статей, пов'язаних із розслідуваннями Олексія Навального про факти корупції в РФ.

Про це йдеться у повідомленні «Крим.Реалії», передає Укрінформ.

«Радіо Свобода» не дозволить Кремлю диктувати нам редакційні рішення. Це відвертий акт політичної цензури з боку уряду, якому, очевидно, загрожують журналісти, які просто повідомляють правду», – наголосив президент та генеральний директор RFE/RL Джеймі Флай.

Раніше Роскомнагляд надіслав більш як 60 повідомлень електронною поштою, надавши «Радио Свободная Европа»/«Радио Свобода» 24 години на видалення вмісту матеріалів, пов'язаних із розслідуваннями команди ув'язненого опозиціонера Навального.

Претензії пред'явлені до двох найбільших вебсайтів для російської аудиторії – «Радио Свободная Европа»/«Радио Свобода» і «Настоящее время», кількох російських регіональних проєктів, у тому числі «Крим.Реалії» та сайтів казахської і таджицької служб.

Подібні повідомлення отримали більш як десять російських видань, зокрема газета «Новая газета», телеканал «Дождь» та радіостанція «Эхо Москвы». Деякі ЗМІ вирішили виконати вимоги Роскомнагляду і видалили зазначений контент.

У 2021 році Роскомнагляд заявив про нібито більш як 1 040 порушень «Радио Свободная Европа» закону про «іноземних агентів», що загрожує штрафами у розмірі понад 13,4 млн доларів. Видання продовжує боротися з цими штрафами у російському суді, а також у Європейському суді з прав людини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати