Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Естонії відбулись військові кібер-навчання з протидії агресії РФ

06 травня, 16:54
Фото The Washington Post

В Естонії відбулись спеціальні військові кібер-навчання, в яких взяли участь понад 1000 учасників з 30 країн, включаючи Сполучені Штати Америки.

Про це повідомляє The Washington Post.

Недалеко від російського кордону на декілька годин відтворили умови реальних бойових дій для тренування військовослужбовців та хакерів країн НАТО. Головна мета тренування – протидія можливій атаки з боку Росії.

"У військовому плануванні країни розглядають кібер-чинник у майбутніх конфліктах, так само як і зброя та танки", - заявила Мерл Майгр, голова кооперативного Центру підвищення кваліфікації кіберзахисту НАТО.

В умовах навчань обіграли  наступну ситуацію: мережа стільникових телефонів мовчала, а уявний ворог проводив морські атаки біля узбережжя країни. Хімічні речовини на водяних заводах вийшли у громадське постачання. Руйнівні протести захлиснули вулиці. Енергетична сітка була вимкнена. Потім з неба впав зламаний дрон, який вбив військових на базі НАТО.

Навчання, в яких взяли участь понад 1000 учасників з 30 країн, включаючи Сполучені Штати, і виставляли рахунок як найбільше, коли-небудь проводили подібні тренінги, дали уявлення про те, що, на думку військових стратегів, може стати наступним великим конфліктом. І це показало, як НАТО готується до боротьби.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати