Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Польщі хоче конституційно заборонити ЛГБТ-парам усиновлювати дітей

06 липня, 18:20

Президент Польщі Анджей Дуда підписав законопроєкт поправки до Конституції та передав його на розгляд до Сейму. Він хоче конституційно заборонити одностатевим парам усиновлювати дітей.

Про це йдеться на офіційному сайті президента Польщі, передає hromadske.

Так, у законопроєкті Дуда хоче дозволити усиновлювати дітей лише гетеросексуальним парам (жінка та чоловік) та заборонити це робити «людям, які живуть з людиною тої ж статі», тобто одностатевим парам.

Президент Польщі вважає, що таким чином він «підтримує польську родину та захищає польських дітей».

Як передає Wiadomosci, раніше Дуда заявляв, що у польському законодавстві шлюб означає стосунки жінки та чоловіка, тому немає жодних проблем, якщо усиновити дитину хоче подружжя, бо воно не буде одностатевим. Але, за його словами, у Конституції потрібно врахувати й інші випадки та зазначити, що люди в одностатевих стосунках не можуть усиновлювати дітей.

Таку поправку Дуда направив незадовго до другого туру президентських виборів, який відбудеться 12 липня. У другий тур разом із Дудою пройшов мер Варшави Рафал Тшасковський.

Президент Польщі вже не вперше дискримінаційно висловлюється у бік представників ЛГБТ. Як писала Gazeta Wyborcza, Дуда на передвиборчому заході заявив, що ЛГБТ — це «ідеологія, ще більш руйнівна» для поляків, ніж комуністичний режим. Згодом він виправдався за свої слова, сказавши, що їх вирвали з контексту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати