Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Будівлю мерії Тель-Авіва підсвітили кольорами прапора Лівану

06 серпня, 11:39

Мерію Тель-Авіва підсвітили кольорами прапора Лівану, в столиці якого Бейруті стався потужний вибух. Також Ізраїль запропонував гуманітарну допомогу, попри те, що офіційно країни в стані війни.

Про акцію мерії Тель-Авіва повідомляє The Times of Israel, передає Цензор.НЕТ.

"Людяність важливіша за будь-який конфлікт, і наше серце з народом Лівану після жахливої ​​катастрофи", - сказав мер міста Рон Хульдаі.

Водночас не всі ізраїльські чиновники погодилися з таким способом вираження солідарності. Так, міністр у справах Єрусалима Рафі Перетц розкритикував це рішення.

"Можна і потрібно надавати гуманітарну допомогу цивільним, які постраждали в Лівані, але прапор Лівану в центрі Тель-Авіва є моральним замішанням", - наголосив він.

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін висловив співчуття ліванському народу, а також заявив, що країна простягає руку допомоги.

Ізраїльська армія зазначила, що настав час подолати конфлікт між країнами, а також повідомила про те, що Ізраїль запропонував відправити до Лівану гуманітарну та медичну допомогу. Про це заявили і в офісі прем'єра Нетаньяху.

Між Ізраїлем і Ліваном немає дипломатичних відносин, офіційно країни перебувають у стані війни, тому пропозицію про допомогу Ізраїль направив через міжнародні канали.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати