Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кримський "суд" відправив до СІЗО заступника глави Меджлісу

06 вересня, 20:47
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

"Київський районний суд" в окупованому Сімферополі заарештував на два місяці заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова. Російська влада звинувачує його в організації "диверсії".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на правозахисну організацію "Кримська солідарність".

Джелялов перебуватиме в СІЗО до 4 листопада. На суді обвинувач заявив, що заступник голови Меджлісу підозрюється в "тяжкому злочині" і може сховатися від "правосуддя".

Захист відкинув ці доводи і просив обрати Джелялову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Однак "суд" відхилив доводи адвокатів і підтримав позицію прокурора.

На "суді" заступник голови Меджлісу заявив, що звинувачення в організації "диверсії" не доведені, а основний мотив його затримання і арешту - ізоляція від суспільства.

Нагадавши, заступник голови Меджлісу і ще чотирьох кримських татар окупаційна влада в Криму затримали 3-4 вересня. Їх підозрюють у "диверсії". Їм загрожує від 12 до 15 років в'язниці.

Відзначити, Офіс генпрокурора взяв на контроль ситуацію із затриманням Нарімана Джелялова. Слідство отримало інформацію, що окупанти його катували.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати