Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні створили Інвестиційний атлас надрокористувача

06 грудня, 19:55
Фото: geo.gov.ua

У п’ятницю, 6 грудня, голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах презентував Інвестиційний атлас надрокористувача. 

Сервіс, який не має аналогів в Україні, розробили спільно із ДНВП «Геоінформ України», НАК «Надра України», ДГП«Укргеофізика» та УкрДГРІ,  повідомляється на офіційному сайті Державної служби геології та надр України.

«Це вперше Державна служба геології та надр реалізувала подібний проект, ми запозичили досвід інших країн і створили путівник для інвесторів, мета якого — ознайомити надрокористувача із об‘єктами, готовими для інвестування», — каже Роман Опімах.

За словами керівника Служби, Атлас буде постійно оновлюватись та доповнюватись актуальною інформацією. Наразі у ньому шість кошиків, що репрезентують категорії об’єктів за видами корисних копалин: вуглеводні, металічні руди, неметалічні руди, підземні води, горючі тверді копалини, дорогоцінне і напівдорогоцінне каміння.  У Службі відібрали перспективні площі для перших трьох категорій. Водночас, надрокористувачам пропонують самостійно номінувати лоти по будь-якій із шести категорій.

«Кожен надрокористувач має право ініціювати виставлення ділянки із запропонованого переліку на відкриті електронні аукціони та номінувати свої пропозиції. Це ваш шанс перемогти у відкритих та конкурентних торгах», — зазначив Роман Опімах.

Він нагадав, що створення Атласу проводиться у рамках державної політики по залученню інвестицій у сферу надрокористування. «Держгеонадра повинна стати прозорою сервісною установою, яка створює комфортні умови для залучення інвестицій і розвитку видобувної галузі», — додав Роман Опімах.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати