Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Берліні відкрилась фотовиставка "Євромайдан. Окуповані простори"

07 лютого, 15:42

У Берліні відкрилась фотовиставка української художниці Євгенії Бєлорусець "Євромайдан. Окуповані простори". Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Переважно це чорно-білі знімки, відзняті на плівку під час перших тижнів протестів у Києві. Євромайдан цікавив мене як феномен, як явище. У першу чергу, мою увагу привертали люди, які прибули на Майдан. Через фотографію я вирішила сама спробувати зрозуміти, через що вони приїхали до Києва, чого вони прагнуть? Мене цікавило, як формуються протестні бажання людей, який зміст вони вкладають у слова, що повторюють на площах", - зазначає художниця виданню.

Бєлорусець каже, що увесь січень перебувала в Берліні, і єдиним способом солідаризуватися з Майданом для неї стала ця виставка. За її словами, у реалізації проекту їй допомогли Університет мистецтв Берліна та британський документаліст Патрик Еванс, який створив для виставки відео-роботу.

Додамо, що мешканці Берліну неодноразово висловлювали свою підтримку українцям. Вони організовують вуличні акції, допомагають юридично та матеріально.

Окрім того, варто додати, що 1 лютого у столиці Німеччини відбулась дискусія за участю Кирила Ткаченка, Євгенії Бєлорусець та Пабло Германа про Євромайдан - "Увічнення протесту".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати