Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Або бізнес з Іраном, або із США: Трамп назвав введені санкції найжорсткішими

07 серпня, 13:49
Фото Reuters

Сполучені Штати Америки наклали на Іран найжорсткіші в історії санкції, а у листопаді обмежувальні заходи стануть ще більшими. Про це у вівторок, 7 серпня, заявив президент США Дональд Трамп у своєму Twitter.

"Санкції стосовно Ірану були офіційно введені. Це найжорсткіші санкції, які коли-небудь накладалися та у листопаді вони піднімуться на ще один рівень", - йдеться у повідомленні.

"Кожен, хто веде бізнес із Іраном, не вестиме бізнес із Сполученими Штатами. Я прошу миру в світі, не менше!" - наголосив Трамп.

Як повідомлялося, президент США Трамп 6 серпня підписав указ про відновлення санкцій проти Ірану. Новий указ щодо Ірану в два етапи відновлює відповідні положення п'яти виконавчих указів про санкції проти Ірану, які були відкликані або в які були внесені поправки 16 січня 2016 року.

Нагадаємо, незважаючи на протидію з боку європейських союзників, Трамп у травні вивів США з угоди 2015 року між світовими державами і Тегераном, відповідно до якої міжнародні санкції були зняті в обмін на обмеження ядерної програми Ірану.

Європейський Союз 6 серпня висловив "глибокий жаль" з приводу реалізації США нових санкцій проти Ірану. Додамо, що відсьогодні, із 7 серпня, ЄС блокує дію санкцій США проти Ірану на своїй території.
 
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати