Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поліція знесла наметові містечка у Софії, Варні та Пловдиві під час протестів у Болгарії

07 серпня, 14:16

На п'ятий тиждень протестів, що спалахнули в Болгарії, поліція розпочала зачистку наметових містечок протестувальників у столиці Софії, Пловдиві та Варні, а також провела масові затримання.

Про це повідомляє болгарське видання Mediapool.

В Софії всі намети та особисті речі протестувальників поліція викинула на сусідній тротуар. Мітингувальникам дали кілька хвилин, щоб забрати свої особисті речі, після чого намети та інші речі завантажили у авто та вивезли в невідомому напрямку. Водночас, поліція затримала 12 протестуючих.

Поліцейська спецоперація почалась о 4 ранку 7 серпня. Правоохоронці звинуватили мітингувальників у порушенні закону про дорожній рух.

МВС Болгарії заявило, що поважає та гарантує право громадян на мирний протест, але цього не слід робити "ціною грубого порушення прав мешканців країни".

Нагадаємо, акції протесту почалися після того, як 9 липня силовики провели обшук в адміністрації президента Радєва, який критикував уряд Борисова. На допит були викликані радник президента з питань безпеки Ілля Мілушев і уповноважений по боротьбі з корупцією Пламен Узунов.

Наприкінці липня на третій тиждень протестів учасники акції влаштували ходу по одній з центральних вулиць Софії, паралізувавши тим самим рух транспорту. Демонстранти тримали в руках плакати з написами "Давайте розіб'ємо цю мафіозну державу" і "Відставка і прозорі вибори".




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати