Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Китай сподівається мирно вирішити конфлікт з КНДР

07 вересня, 09:32
Фото Reuters

Китай залишається відданим вирішенню ядерної проблеми на Корейському півострові шляхом мирних перемовин.

Про це йшлося під час телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом й президентом КНР Сі Цзіньпіном, пише Reuters.

Згідно із повідомленням на сайті МЗС Китаю, Сі розповів Трампу, що Пекін «невтомно» працює над денуклеризацією Корейського півострова й збереженням міжнародної системи непоширення ядерної зброї.

"У той же час ми завжди виступаємо за мир та стабільність на Корейському півострові і вирішення проблем за допомогою діалогу. Важливо залишатися на шляху миру", - сказав Сі.

Водночас, у повідомленні з приводу цієї розмови на сайті Білого дому згадка про це відсутня. Натомість стверджується лише, що обидва лідери визнали загрози, які створює Північна Корея, та домовилися разом працювати над денуклеризацією Корейського півострова. Окрім цього зазначається, що США високо цінять «важливу роль» Китаю у вирішенні проблеми.

Нагадаємо, постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що нові санкції відносно КНДР навряд чи вплинуть на поведінку Пхеньяна. Водночас, за словами американського дипломата, санкції призведуть до скорочення фінансування програм балістичних ракет і ядерної зброї.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати