Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден повідомить союзників у Європі щодо переговорів з Путіним, – Білий дім

07 грудня, 21:15
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден має намір у вівторок поінформувати ключових європейських союзників про результати своєї розмови у форматі відеозв’язку з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному Білим домом, передає Укрінформ.

«Сьогодні в другій половині дня президент Байден проведе телефонну розмову з президентом Франції Макроном, канцлером Німеччини (в.о.канцлера - ред.) Меркель, прем’єр-міністром Італії Драгі, а також прем’єр-міністром Сполученого Королівства Джонсоном за результатами його розмови з президентом Путіним», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що лідери п’яти країн домовилися під час переговорів у понеділок «підтримувати тісний зв'язок щодо скоординованого та всебічного підходу у відповідь на військове нарощування РФ на кордонах України».

Очікується, що більш докладно про результати переговорів у вівторок поінформує радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, який виступить на брифінгу разом із речницею Білого дому Джен Псакі найближчим часом.

Водночас Білий дім оприлюднив світлину з переговорів із ситуативної кімнати з учасниками з американського боку. У коментарі до неї зазначено: «Президент США провів сьогодні відеоконференцію з президентом Росії Путіним, щоб обговорити низку тем у відносинах між США і Росією, у тому числі нашу стурбованість у зв’язку з російськими військовими діями на кордоні з Україною, кібернетичними та регіональними проблемами».

Як відомо, віртуальна зустріч президентів Джо Байдена і Володимира Путіна відбулась у вівторок. При цьому американський лідер озвучив занепокоєння США й усього Західного світу на військову активність навколо України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати