Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британські компанії витратять понад $15 млрд для заміни авто на електромобілі

08 березня, 19:24
Ілюстративне фото

Упродовж двох років компанії Великої Британії планують витратити понад 12 мільярдів фунтів (близько 15,66 мільярда доларів) на покупку електромобілів.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані опитування компанії British Gas, передає hromadske.

Так, половина з усіх підприємств Сполученого Королівства планує інвестувати в заміну автомобілів, що працюють на викопному паливі.

Одна з причин — рішення уряду заборонити з 2035 року продаж нових дизельних і бензинових автомобілів. Очікується, що влада країни також оголосить про скасування десятирічного заморожування паливних мит — тобто ці мита можуть вирости й власникам бензинових та дизельних авто доведеться платити більше.

Також є інші причини, наприклад, компанія Centrica заявила, що на їхнє рішення покупати електромобілі вплинуло бажання мати доступ до «зон з низьким рівнем викидів».

«Обнадіює, що британські компанії вкладають гроші в електромобілі та використовують більш екологічні технології», — сказала міністерка транспорту королівства Рейчел Маклін.

Як зазначає видання, продажі електромобілів у країні зростають, але офіційні дані свідчать, що у 2019 році на них припало лише 2% від загальної кількості зареєстрованих авто.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати