Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Під наглядом сотень правоохоронців у Львові пройшов феміністичний марш

08 березня, 20:39
Фото: Павло Паламарчук

Під наглядом сотень правоохоронців у Львові пройшов феміністичний марш

На площі Ринок у Львові близько тисячі жінок та чоловіків зібрались сьогодні на феміністичний марш. Своєю акцією вони виступали за права жінок, а не за вітання їх квітами раз в рік на 8 березня.

Охороняли марш сотні правоохоронців. Також колону супроводжувало чотири автозаки.

Також на акцію прийшли противники маршу із різних праворадикальних організації. Вони викрикували принизливі гасла та слова у бік феміністок та тих, хто їх підтримує. Кілька раз вони пробували спровокувати сутичку, але через велику кількість поліції їм це не вдалося.

Під час маршу його учасниці несли плакати із написами: «Я тобі не туристичний бренд», «Б’є – значить сяде», «Фемінізм – наша традиційна цінність», «Повага вимірюється не квітами», «Феміністка – це жінка, яка говорить правду про своє життя» та інші. Також вони викрикували відповідні гасла.

«8 березня — день солідарності жінок у боротьбі за свої права! Ми виходимо на вулиці міста, щоб ще раз нагадати, що права жінок — це права людини. Не зважаючи на деякі позитивні зміни в Україні щодо захисту прав жінок, усе частіше спостерігаються спроби держави обмежити наші репродуктивні та соціальні права. Тому ми об’єднуємося для того, щоб жінок нарешті почули. Ми виступаємо проти домашнього насильства, сексуального насильства, сексизму, низької оплати праці, репродуктивного насильства та дискримінації на роботі. Ми вимагаємо ратифікації Стамбульської конвенції, яка спрямована на запобігання домашнього насильства та насильства щодо жінок, захист і підтримку постраждалих, а також на залучення винних до відповідальності!», - заявили під час виступу організатори акції.

Крім того, перед присутніми виступали жінки, розказуючи свої тяжкі історії. Виступаючі ж чоловіки підтримували жінок у їх боротьбі та розказували про свій шлях, як вони усвідомили потрібність підтримувати жінок.

Павло Паламарчук, Львів




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати