Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові пройшов смолоскипний марш в честь пам’яті Романа Шухевича

08 березня, 13:05

Учора вечором, 7 березня, у Львові відбувся масштабний смолоскипний марш «Пам’ятай Героїв». Його присвятили головному командиру УПА – Роману Шухевичу.

Кілька сотень людей колоною із смолоскипами в руках почали марш від пам’ятника Степану Бандері. Попереду колони несли великий банер із портретом головнокомандуючого та написом: «Пам’ятай Героїв». Також багато хто ніс червоно-чорні та державні прапори.

«Цей захід приурочений до 70-ї річниці останнього бою легендарного генерал-хорунжого Тараса Чупринки, що відбувся на світанку 5 березня 1950 року у селі Білогорща поблизу Львова. Останній бій командира показав, наскільки сильно його боялися вороги, зокрема й тому, що він ніколи їх не боявся. Навіть у безвихідній ситуації Шухевич не здався, а загинув у бою, як личить Герою. Він залишився нескореним! Ми не маємо права забути наших героїв, їхніх ідей і звершень. Ми повинні слідувати їхнім шляхом і продовжувати боротьбу, так само відважно даючи відсіч ворогам!», - заявили організатори маршу.

Під час ходи люди вигукували різні патріотичні гасла, зокрема: «ОУН, УПА – всесвітнє визнання!», «Шухевич, Бандера – Герої України!», «Роману Шухевичу – слава!» та інші.

Завершився марш на площі Ринок. Тут люди разом прочитали молитву українського націоналіста та запалили фаєри.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати