Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У "справах Майдану" повідомили про підозру чинному правоохоронцю

08 квітня, 19:56
Фото Артема СЛІПАЧУКА, "День"

У рамках розслідування "справ Майдану" повідомлено про підозру керівнику слідчого відділу одного з районних управлінь ГУ Нацполіції України в місті Києві, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"Прокурори Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, Офісу генерального прокурора, спільно зі слідчими Управління з розслідування злочинів, скоєних у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань 7 квітня 2020 року повідомили про підозру чинному співробітнику правоохоронного органу - керівнику слідчого відділу одного з районних управлінь ГУ Нацполіції України в місті Києві", - йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генпрокурора.

Згідно з повідомленням, у січні 2014 року підозрюваний обіймав посаду старшого слідчого райуправління ГУ МВС України в м. Києві.

"Встановлено, що старший слідчий, з метою перешкоджання акціям протесту, безпідставно, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення, незаконно затримав за нібито масові заворушення, склав і підписав повідомлення про підозру учаснику акцій протесту. При цьому правоохоронець вдався до службового підроблення. Згодом він подав до районного суду м. Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було протиправно задоволено судом", - зазначають в Офісі генпрокурора.

Наразі вирішується питання про застосування запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати