Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Всеукраїнська рада церков пропонує проводити богослужіння за умови обмеження їх масовості

08 квітня, 17:40
Фото Бориса КОРПУСЕНКО
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій пропонує Кабінету Міністрів уточнити та роз'яснити постанову уряду від 11 березня 2020 року №211 (зі змінами від 2 квітня) та надати відповідні роз'яснення місцевим органам поліції та органам місцевої влади, щоб забезпечити безперешкодне здійснення богослужінь із дотриманням карантинних обмежень.
 
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Богослужіння та релігійні обряди не заборонені та можуть проводитися за умови дотримання обмеження щодо їх масовості (тобто дозволяється перебувати у храмі чи іншому приміщенні релігійної організації до 10 осіб сукупно із розрахунку 1 людина на 5 кв. м)", - йдеться в повідомленні.
 
Забезпечити право священнослужителів та осіб, задіяних в організації богослужінь, на вільне пересування з метою проведення богослужінь і забезпечення їх відеотрансляції для вірян.
 
Релігійні діячі пояснили, що згідно з постановою Кабінету Міністрів №211 заборонено проведення всіх масових заходів, зокрема релігійних. 
 
"При цьому йдеться лише про масові заходи, а в роз'ясненні на урядовому порталі зазначено, що "уряд не закриває церкви". Однак на місцях представники поліції та місцевої влади по-різному тлумачать карантинні обмеження, інколи вимагаючи повного закриття храмів, що є порушенням статті 35 Конституції України", - зазначають вони.
 
Крім того, Рада церков звернула увагу уряду на необхідність продовження розповсюдження безкоштовної їжі та продуктів серед людей без постійного місця проживання (в публічних місцях) та шляхом адресної допомоги самотнім і малозабезпеченим особам.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати