Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вашингтон вніс у "чорний список" 28 китайських організацій через порушення прав уйгурів

08 жовтня, 13:21
Фото Інтерфакс

Сполучені Штати внесли до санкційного списку 28 організацій із Китаю через причетність до порушення прав уйгурів у китайській провінції Сіньцзян.

Про це повідомляє BBC

«Вашингтон вніс у чорний список 28 китайських організацій, причетних, на його думку, до утисків уйгурської національної меншини в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР. Серед цих організацій – урядові агенції та технологічні компанії, що спеціалізуються на виробництві обладнання для відеоспостереження», - йдеться в повідомленні.

Тепер цим 28 організаціям заборонено купувати американську продукцію взагалі. Також санкції передбачають відмову в ліцензуванні поставок.

Як зазначається, це не вперше, коли США запроваджують санкції проти китайських компаній: у травні адміністрація Трампа внесла телекомунікаційного гіганта Huawei до санкційного списку через побоювання щодо безпечності його продуктів.

Як повідомлялося, Сіньцзян-Уйгурський автономний район знаходиться на північному заході Китаю і населений однією з найчисельніших національних меншин країни – тюркомовними мусульманами-уйгурами. За даними правозахисників, у Китаї до 1 мільйона уйгурів та інших мусульман тюркського походження примусово утримуються в спеціальних таборах, де їх, зокрема, змушують вчити китайську мову та співати патріотичні пісні про комуністичну партію.

Китайська влада, у свою чергу, у 2018 році підтвердила, що в Сіньцзяні діють центри освіти й професійної підготовки, де проходять навчання особи, які “потрапили під вплив ідей тероризму й екстремізму”.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати