Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден продовжив санкції проти Туреччини

08 жовтня, 15:15
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден продовжив на рік дію указу про санкції щодо Анкари, підписаного у 2019 році через турецьку військову операцію в Сирії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Білого дому.

«Ситуація в Сирії та стосовно неї та, зокрема, дії уряду Туреччини щодо проведення військового наступу на північний схід Сирії, підриває кампанію з розгрому Ісламської держави Іраку та Сирії, або ІДІЛ, загрожує мирному населенню та ще більше загрожує підривом миру, безпеки та стабільності у регіоні та продовжує становити надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів», - йдеться у заяві.

Як зазначається, з цієї причини національна надзвичайна ситуація, оголошена у Виконавчому указі 13894 від 14 жовтня 2019 року, повинна продовжувати діяти і після 14 жовтня 2021 року. Тому Байден продовжив на один рік дію національної надзвичайної ситуації, оголошеної у Виконавчому наказі 13894 щодо ситуації в Сирії й у зв'язку з нею.

Відповідне повідомлення буде опубліковано в Федеральному реєстрі і передано до Конгресу.

Як відомо, восени 2019 року ЗС Туреччини розпочали військову операцію «Джерело миру» проти терористів PKK/YPG та ІДІЛ на півночі Сирії.

Після цього адміністрація тогочасного президента Дональда Трампа оголосила, що запроваджує санкції, щоб стримати вторгнення Туреччини у північну Сирію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати