Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд Японії передав українським лікарням чергову партію діагностичного обладнання

08 листопада, 10:54
Фото з архіву "Дня"

Уряд Японії передав українським лікарням наступну партію діагностичного обладнання, яке допоможе лікарям оперативно робити високоточні дослідження та надавати потрібну медичну допомогу пацієнтам, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Сучасне діагностичне обладнання передадуть до відділень екстреної медичної допомоги лікарень Івано-Франківська, Житомира, Черкас, Сміли, Рівного, Запоріжжя. Скоро ці заклади стануть частиною мережі багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, які мають потужну матеріально-технічну базу, працюють у цілодобовому режимі. Також медичні працівники цих лікарень пройшли практичні курси з роботи з пацієнтами у невідкладних станах", - йдеться в оприлюдненому на сторінці міністерства в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці повідомленні.

У МОЗ зазначили, що завдяки ефективному використанню коштів вдалося заощадити майже $450 тис., що дасть змогу придбати додаткові пацієнтські монітори й портативні УЗД апарати для лікарень Вінниці, Дніпра, Калуша, Балти, Кам'янець-Подільського та Львова. Загальна сума гранту становить понад 112 млн грн.

У міністерстві нагадали, що попереднє постачання обладнання відбулося в 2017-2018 рр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати