Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці дві місцеві фабрики почали шити захисні костюми для медиків

09 квітня, 10:58
Фото – vmr.gov.ua

Понад 17 тисяч спеціальних захисних костюмів для медичних працівників міста пошиють на замовлення Вінницької міськради місцеві фабрики. На підприємстві ПрАТ «Володарка» вже частково переорієнтували виробництво і приступили до пошиття 10 тисяч костюмів. Швейна фабрика «Поділля» планує пошити більше 7 тисяч одиниць. Таким чином місту вдасться повністю закрити місячні потребу у захисних костюмах для медиків, повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Чи не найбільше потреба – індивідуальні засоби захисту. На першому місці – костюми біозахисту. Загальна місячна потреба для всіх лікарень вторинної ланки міста складає близько 22 тисяч одиниць. Зараз маємо матеріал на 10 тисяч, адже є об’єктивна проблема з наявністю матеріалів на ринку, – відзначає міський голова. – Якщо «Володарка» працюватиме на повну, то за два тижні роботи вдасться повністю покрити місячну потребу. При наявності матеріалу продовжимо роботу, аби забезпечити ще й обласні лікарні і швидку медичну допомогу. Також ще 7300 костюмів пошиє фабрика «Поділля». Спільними зусиллями, думаю, ми зможемо краще захистити наших медиків».

Це перший досвід працівників фабрики у пошитті спецодягу для медичного персоналу. Тканину замовляли в Харкові. Вона відповідає стандартам для таких цілей, щільність – 60г/м2. Як розповіла головний інженер ПрАТ «Володарка» Євгенія Заїчко, раніше швеї працювали з іншим полотном, тому довелося переорієнтувати виробництво, організували додаткову роботу розкрійного цеху і поставили процес на «потік».

«Найскладніше в умовах карантину знайти комплектуючі матеріали, в цьому й полягала головна причина того, чому ми раніше не приступили до роботи, – каже Євгенія Заїчка. – За перший день, поки цех переорієнтувався, викроїли 500 перших костюмів. Вчора почали їх відшивати. Поступово будемо збільшувати об’єми. Плануємо шити по тисячі костюмів вдень».

Враховуючи соціальну спрямованість замовлення, костюми шиють практично по собівартості. Раніше швейні підприємства міста долучилися до пошиття марлевих пов’язок. Вінницька міська рада замовила лише на «Володарці» пошиття 42 тисяч марлевих пов’язок. 22 км марлі надали з резерву 2009 року. Уже вдалося пошити частину замовлення. Пов’язки передадуть у медичні заклади та для працівників сфери критичної інфраструктури.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото – vmr.gov.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати