Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фабрики Roshen призупиняють роботу в Росії

09 вересня, 13:36

Кондитерські фабрики української компанії Roshen в Липецьку і Сенцово Липецької області з 15 вересня призупиняють роботу, повідомила старший менеджер ТОВ Roshen із зв'язків з громадськістю Ірина Вахоніна.

"Зупинка виробництва планується на два тижні. Саме на такий термін є запас цукерок на наших складах в Липецьку. Терміни відновлення виробництва будуть залежати від попиту на нашу продукцію. Справа в тому, що через політичну ситуацію в Україні попит на цукерки Roshen в Росії впав на 30%, і компанія зазнає величезних збитків", - сказала вона.

За словами Вахоніної, фахівцям і працівникам, зайнятим безпосередньо на технологічних лініях, виплачуватиметься 2/3 середнього заробітку за вимушений простій через провину роботодавця. Для технічного та обслуговуючого персоналу вводиться неповний робочий день. Фахівці яких професій і в якій кількості будуть залучатися до роботи, зараз вирішує керівництво фабрик.

Кондитерський концерн Roshen належить президенту України Петру Порошенко. На його російських фабриках в Липецьку і селі Сенцово Липецького району працюють близько 2 тис. осіб. Недавно Порошенко заявив про намір продати російські активи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати