Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівська крамниця потрапила до Книги рекордів України

09 жовтня, 17:25
Фото автора

Сьогодні відбулося внесення в Книгу рекордів України львівського магазину музичних інструментів «Трембіта». Рекорді крамниці полягає у найтривалішому, понад сто років, незмінному місцезнаходженні магазину музичних інструментів.

Саму кам’яницю за адресою Коперника, 5 завершили будувати в 1911 році. В її партері відкрили музичний магазин «Мелодія», який торгував різними музичними інструментами та грамофонами. У 1960-х роках крамницю, без зміни профілю діяльності, перейменували в «Трембіту». Ініціатори встановлення рекорду зібрали і подали всі документи, які підтверджують, що даний музичний магазин незмінно працює вже понад сотню років.

«Ми фіксуємо рекорд найтривалішого місцезнаходження магазину музичних інструментів на одному місці. Це унікальний факт для України, що магазин, спеціалізований саме на музичних інструментах, стільки часу, фактично понад 100 років, перебуває в центрі Львова на одній локації», - сказав експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

Окрім сертифікату про внесення в Книгу рекордів України, також було вручено відзнаку і від міста. Адже магазин відтепер став ще однією цікавою локацією для туристів у Львові.

«Колись давно я часто з батьком заходив в «Трембіту». Мене захоплювала та кількість інструментів і настрій який панував тут. Для мене це був райський куточок, з якого не хотілося йти. І я радий, що цей райський куточок сьогодні отримав таке всеукраїнське визнання», - зазначив співак Павло Табаков.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати