Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Всеукраїнський диктант національної єдності написали шрифтом Брайля

09 листопада, 22:02
Фото: suspilne.media

8 листопада в день проведення ХІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності до акції долучився «Київський центр незрячих».



«Цей диктант має принципове значення для єдності нації. Але до цього часу незрячим було складно взяти участь в акції, оскільки для нас процес написання триваліший. Для того щоб написати одну літеру, потрібно три-чотири рази проколоти листок грифелем — і це повільніше, ніж писати ручкою. За своє життя я написав багато диктантів ще за шкільних років. Тому сміливо можу сказати, що цей текст був для відтворення шрифтом Брайля достатньо простим. Ми хотіли долучитися до написання диктанту саме через те, що відчуваємо себе громадянами країни. Водночас це не тільки участь у Всеукраїнській акції, це ще й мотивація для незрячих людей здобути знання та фах, жити повноцінним життям», - розповів директор «Київського центру незрячих» Сергій Васін, передає UA:Суспільне мовлення.

«Київський центр незрячих» уперше офіційно приєднався до написання радіодиктанту. Правила його написання цьогоріч зазнали змін — правильний текст диктанту опублікували за 15 хвилин після закінчення акції. Оскільки написання за допомогою шрифту Брайля вимагає більше часу, Суспільний мовник, дотримуючись політики відкритості й інклюзивності, погодився на особливі умови для групи учасників із порушенням зору й надав представника, який простежив за дотриманням правил і чесністю написання диктанту.

Нагадаємо, об 11:00 відбувся ХІХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Текст диктанту вже опублікований, щоб кожен міг самостійно перевірити себе.

«Київський центр незрячих» є реабілітаційною установою, цільовим призначенням якої є інтеграція незрячих у суспільство шляхом їх фізичної, психологічної, соціально-побутової та професійної реабілітації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати