Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польська та українська компанії видобуватимуть газ на Львівщині

09 грудня, 22:00
Фото: pgnig.pl

 Польська компанія PGNiG SA й українська група компаній "ЕРУ" уклали угоду про розвідку та видобуток природного газу у Львівській області, повідомляється в релізі на сайті PGNIG.

"Ми послідовно реалізуємо стратегію розвитку діяльності PGNiG на зарубіжних ринках. Укладена сьогодні угода дасть змогу нам вести розвідку та видобуток природного газу в дуже перспективному районі. Я переконаний, що співпраця з "ЕРУ" сприятиме зростанню обох компаній" - наводить прес-служба слова голови компанії PGNIG Петра Возняка, передає Інтерфакс-Україна.

Угода передбачає буріння на початковому етапі розвідувальної свердловини глибиною до 2,5 тис. м, проведення заходів із проектування розташування інших свердловин. Планується, що роботи розпочнуться щойно буде отримано всі необхідні дозволи.

У свою чергу керуючий партнер української групи компаній "ЕРУ" Дейл Перрі, чиї слова також наведено у релізі, відзначив позитивні зміни інвестиційного клімату в Україні за попередні чотири роки співпраці з польськими партнерами та готовність для подальшого спільного розвитку в цій галузі.

"Ми вважаємо, що це перша з багатьох можливостей, які зможу запропонувати український енергетичний сектор у найближчі роки", - прокоментував топ-менеджер позицію "ЕРУ".

PGNiG - найбільша нафтогазова компанія Польщі, що розробляє газові та нафтові родовища, видобуває, зберігає і транспортує енергоносії, а також здійснює будівництво та розвиток нафтогазової транспортної мережі, експорт та імпорт газу.

"Енергетичні ресурси України" - група компаній з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на реалізації проектів в українській енергетиці. Група "ЕРУ" належить Ярославу Мудрому та Дейлу Перрі. Є одним із найбільших приватних імпортерів природного газу. У липні 2019 року першою здійснила імпорт електричної енергії з Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати