Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зустріч "нормандської четвірки" дасть змогу просунутися до мирного вирішення конфлікту на Донбасі, вважають у ЄС

09 грудня, 15:22
Фото: kmu.gov.ua

Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель висловив сподівання, що зустріч "нормандської четвірки" у Парижі у понеділок сприятиме просуванню до мирного та сталого врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Ми вважаємо, що на цій зустрічі у "нормандському форматі" ми зможемо продовжити роботу та просунутися до мирного і сталого вирішення українського конфлікту, який є одним із найважливіших пріоритетів, які має вирішити ЄС", - сказав він, прибувши на засідання Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі, повідомляє прес-служба Європейської служби зовнішніх справ.

Водночас голова європейської дипломатії відзначив певні позитивні події в Україні у контексті мирного врегулювання конфлікту, як-от розведення військ на певних ділянках.

На питання про те, "чи не послабить позиція Франції позицію України", Боррель відповів таке: "Ні, чому ви так говорите? Європа у цьому питанні повністю згуртована".

Як повідомлялося, у понеділок у Парижі відбудеться зустріч у "нормандському форматі", в якій візьмуть участь президенти України, Франції та Росії Володимир Зеленський, Еммануель Макрон і Володимир Путін, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати