Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кабмін ігнорує питання кримської єпархії УПЦ КП, - Архієпископ Климент

10 січня, 10:43
Фото: Facebook

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ Київського патріархату Климент заявив, що український Кабінет міністрів не виконує доручення президента України Петра Порошенка, що стосуються діяльності кримської єпархії на території Криму.

Про це Архієпископ Климент заявив у радіоефірі Крим Реалії.

За словами архієпископа, проблеми Кримської єпархії він обговорював з українським президентом під час проведення Помісного собору 15 грудня.

«Президент України доручив Кабінету міністрів вирішити питання по приміщенню управління єпархії, кафедрального собору в Сімферополі. Це доручення президента України Кабмін ігнорує. Друге - розробка положень для існування Київського патріархату в Криму, яке повинен був розробити Кабінет міністрів України разом з міністерством культури. Це теж не зроблено », - заявив архієпископ Климент.

Він зазначив, що після створення в Україні помісної православної церкви, виникнуть питання, пов'язані з ліквідацією статутів, перереєстрацією єпархій, і в разі з кримської єпархією виникнуть складності.

«Всі суди, які я веду на території Росії, і які в цьому році почнуться в ЄСПЛ, пов'язані з статутом Української православної церкви Київського патріархату в Криму. Все майно прив'язане до цього статуту. Відповідно до закону про окуповані території, кримська єпархія повинна бути перереєстрована на материковій частині України і покинути територію Криму. Але якщо УПЦ КП припинила своє існування, в якому статусі я буду на території Криму? Саме це я обговорював з президентом України », - підкреслив архієпископ Климент.

Журналісти Крим.Реаліі направили запит до Міністерства культури України з проханням прокоментувати заяви архієпископа Климента.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати