Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

WhatsApp тестує доступ до додатку за відбитком пальця

10 січня, 21:07
Фото Reuters

Зараз WhatsApp не вимагає пароля або PIN-коду для відкриття, і будь-хто може отримати доступ до вашого профілю, якщо ваш телефон розблоковано. Тепер компанія працює над вирішенням цієї проблеми.

Про це повідомляє Android Authority.

WhatsApp тестує перевірку особи за відбитком пальця в версії додатка для Android. Після включення вам потрібно відсканувати палець, щоб відкрити програму за допомогою значка додатка, спливаючих повідомлень або ж із зовнішніх пристроїв.

Крім того, ви можете використовувати облікові дані пристрою (імовірно, ваш PIN-код) замість відбитка пальця, якщо хочете. Це може стати в нагоді, якщо ваш сканер відбитків пальців вибагливий або зламаний.

Варто відзначити, що аутентифікація по відбитку пальця в WhatsApp є загальною. Таким чином, ви не можете приховати певні розмови і контакти за біометричною стіною.

WABetaInfo додає, що ця функція буде доступна для всіх Android-пристроїв зі сканерами відбитків пальців, що працюють під управлінням Marshmallow або більш пізньої версії. Функціональність все ще знаходиться на альфа-стадії розробки і до її фактичного запуску пройде кілька місяців 

Якщо ви не можете чекати до тих пір,то кілька брендів смартфонів вже дозволяють приховувати додаток за відбитком пальця. Таким чином, якщо у вас є недавно випущений телефон OnePlus, Samsung або Xiaomi, ви вже можете заблокувати свої додатки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати